België: laat gedetineerden callcenterwerk doen 

02 augustus 2018 - 14:40

Bent u een callcentermedewerker? Dat is op zich al geen leuke baan. Elke dag zeikende klandizie die "al heel lang klant is" (WHO FUCKING CARES!?) en daarom denkt overal voordeel uit te kunnen slaan. Elke dag jankende bellers die janken over te lang wachten, janken over de service, janken over uw toon, janken over hun kudtleven en met "alles opzeggen" dreigen wanneer u niet doet wat zij willen. 

Elke dag hetzelfde werk, elke dag een teamleader die pauzetijden controleert, elke maand een functioneringsgesprekje met een hoger pipootje die wat statistiekjes uitgedraaid heeft, waar u zich gedwongen voor moet verantwoorden en vooral moet verklaren hoe u het beter denkt te gaan doen.

Diezelfde clown die met gespitste oren op afstand met u meeluistert of u wel het door een mensenvreemd typetje opgestelde zeer amateuristische belsciptje naleeft. En dat allemaal voor een bedrag dat net boven het minimumloon uitkomt. 

Nu blijkt ook nog eens dat uw werk net zo makkelijk gedaan kan worden door gevangenen. Criminelen. In België zijn ze daar heel erg voorstander van. Gewoon vanuit de cel ook, wel zo comfortabel. Al zit u als callcentermedewerker vaak ook in een soort cel, met die lelijke afscheidingswanden (want krijsende collega op ruikafstand) om u heen.

In de gevangenis van Beveren liep eind vorig jaar een proefproject, dat als zeer succesvol bestempeld werd. Uitbreiden dus. Momenteel zoekt het gevangeniswezen naar meer opdrachten en meer klanten, zodat gevangenissen in Wallonië ook mee kunnen doen.

Vakbondssecretaris Filip Dudal heeft naar eigen zeggen geen enkel negatief commentaar gekregen. Hij "hoopt dat alles in orde is met zaken als de privacywetgeving". Volgens Dudal is het het belangrijkste dat gedetineerden lekker aan het werk kunnen

Gevangenen die niet de luxe hebben met een headset op en voeten op tafel zo'n acht uur per dag met de buitenwereld te communiceren, hoeven niet te wanhopen. Ook voor hen is iets geregeld. Zij mogen nieuwe broeken maken voor cipiers.

Nabeschouwing: de auteur van dit artikel heeft in zijn beginjaren ooit zelf het geluk gehad in een callcenter te mogen werken. Vandaar de feitelijke inleiding.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie