België sluit de poort voor alleenstaande mannelijke asielzoekers

België sluit de poort voor alleenstaande mannelijke asielzoekers 

30 augustus 2023 - 09:57

Kijk, het kan dus wél. Natuurlijk moeten asielzoekers die het echt nodig hebben, die vluchten voor vervolging of oorlog, opgevangen kunnen worden in het veilige Westen, alleen wordt de boel verziekt door Veiligelandiërs die overlast veroorzaken en komen stelen en slopen.

In België voeren ze daarom een prima idee in: alleenstaande mannelijke asielzoekers krijgen tijdelijk geen opvangplek meer bij onze zuiderburen. Staatssecretaris Nicole de Moor wil met deze ingrijpende maatregel naar eigen zeggen alle beschikbare plekken behouden voor families met kinderen, zodat zij niet op straat terechtkomen.

Natuurlijk is niet iedereen het hiermee eens. Zo hebben diverse mensenrechtenorganisaties kritiek op de maatregel. De Liga voor Mensenrechten bijvoorbeeld stelt dat het besluit "niet conform het internationaal of het Belgisch recht" is en benadrukt de organisatie dat ook alleenstaande mannen slachtoffer kunnen zijn van geweld en misbruik.

Ja dat zal wel, helaas blijken in de praktijk bovengemiddeld veel Veiligelandiërs en andere uitgeprocedeerdiërs tussen deze 'alleenstaande mannen' te zitten. Dus gewoon een prima idee, alleen wat minder voor ons Nederlanders. Want moet u eens raden waar ze waarschijnlijk nu naartoe gaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml