België tattoo-discrimineert politieagenten 

22 februari 2018 - 09:24

Goedemorgen allen. Zichtbare tattoo's in bijvoorbeeld nek, op handen, onderarmen en/of in het gelaat zijn voor politieagenten in het Belgische Antwerpen binnenkort niet meer toegestaan. Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken, is voornemens een nieuw beleid in te voeren.

Want agenten moeten "neutraal zijn en uniformiteit uitstralen". Hmm. Jaja. Olivier van Raemdonck, woordvoerder van Jambon, verklaart bij het werven van agenten een voorkeur te hebben voor personen met een "lege onderarm". Een agent met een tattoo op zijn onderarm is niet professioneel of zo? 

Kortom: agenten die al jarenlang de Antwerpse politie dienen hebben binnenkort ineens allemaal geen werk meer vanwege wat inkt in hun huid? Daar wil Van Raemdonck vooralsnog zijn vingers niet aan branden, door te stellen dat "een en ander nog moet worden kortgesloten met de vakbonden."

Het Nieuwsblad heeft van horen zeggen dat agenten de volgende opties krijgen: bedekken en/of weglaseren. Eventueel verplicht verwijderen levert veel weerstand op bij vakbonden. "Agenten moeten geselecteerd worden op basis van wat ze kunnen en kennen. Niet op basis van hun uiterlijk."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie