België vreest extreemrechtse burgerwachten
Buitenland

België vreest extreemrechtse burgerwachten.

Stevenen we af op een gevreesde burgeroorlog? De Belgische Staatsveiligheid is in opperste staat van paraatheid nu aan het licht is gekomen dat autochtone Belgen de komst van Nieuwe Belgen zat beginnen te raken. Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) dreigen confrontaties tussen de twee groepen.

Er zouden volgens Geens "tientallen radicaal-rechtse individuen" klaarstaan om geweld te gebruiken tegen onschuldige immigranten. Daarnaast constateert hij een toename van een volgens hem "onrustwekkend fenomeen": extreemrechtse burgerwachten die de Belgen op eigen houtje bescherming willen bieden tegen vluchtelingen.

Maar volgens de klokkenluider gaat het allemaal nog veel verder. Zelfs zó ver, dat naderende aanslagen op asielcentra en moskeeën niet vallen uit te sluiten.

Als we de berichtgeving van Sudpresse moeten geloven zijn extreemrechtse bolwerken inmiddels actief in heel België. Van Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen en Charleroi, tot landelijke gebieden in Oost- en West-Vlaanderen, Limburg, Luik en Brussel.

Alle artikelen geladen. Overzicht →