België zet haatprediker uit naar Nederland
Buitenland

België zet haatprediker uit naar Nederland.

Dat is dan weer lekker geregeld. België gaat de radicale imam El-Alami Amaouch het land uitschoppen. Dat is op zich nog geen ramp, daar de imam het er volgens de Belgen zelf naar gemaakt heeft. Minder goed nieuws is dat 'het gevaar voor de samenleving' wordt getransporteerd naar ons land.

De haatprediker verspreidt zijn versjes momenteel in het Waalse dorp Dison. De Belgische autoriteiten stellen dat door toedoen van deze meneer, al tientallen van zijn volgelingen zijn geradicaliseerd. Bovendien zou een aantal van de gehersenspoelden ook daadwerkelijk op het vliegtuig naar Syrië zijn gestapt.

In een van de preken van 'Sjeik Alami' is een heuse IS-vlag te zien. Nu hoeft u geen geleerde te zijn om hieruit uw conclusies te kunnen trekken. Toch is er een arabist, Jan Jaap de Ruiter van de Universiteit Tilburg, aan te pas gekomen om de connectie met IS te bevestigen.

Geen ruimte

Vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland zegt: "Voor imams die onverdraagzame teksten preken, is geen enkele ruimte in Nederland." Desalniettemin hebben de Belgen Nederland al voorbereid op de komst van de man, zo meldt Omroep West.

Democratisch als wij zijn, mag u (mits u het verstaat) zelf een oordeel vellen over een van de prachtverhalen die de imam u te bieden heeft:

Alle artikelen geladen. Overzicht →