'Plek op school voor zelfverminking'
Tech

'Plek op school voor zelfverminking'.

Kindertjes aan onze Zuidergrens zitten zo met zichzelf in de knoop dat zij zichzelf op grote schaal verminken. Het Belgische Centrum voor Leerbegeleiding (CLB) denkt dat speciale snijruimtes op scholen een goed idee zijn. 

Op deze manier kunnen de kiddo's zich op een verantwoorde manier beschadigen en daarna weer doorgaan met Aap, Noot en Mies. De snij-epidemie is zo uit de hand gelopen dat in België liefst een op de vijf kinderen tussen de 12 en 18 zichzelf weleens op enigerlei wijze bewust verminkt, aldus De Standaard.

"Jongeren zijn de laatste jaren veel individueler en meer teruggetrokken gaan leven. Daardoor kunnen ze vaak moeilijker hun emoties uiten en wordt zelfverminking al gauw een manier om die emoties er toch uit te laten. En voorbeelden of tips op sociale media, kunnen dat zeker versterken", zegt gezinstherapeut Freddy De Staercke.

Het CLB speelt met de gedachte om openbaar 'krassen' te verbieden, zodat kinderen elkaar niet op ideeën kunnen brengen. Kinderen die zichzelf echt niet kunnen helpen zouden dan uit het zicht van de rest en zeer discreet zichzelf wat therapeutische littekens kunnen toebrengen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →