'Carnavalsdoodrijder België mogelijk aan de drank/drugs'

'Carnavalsdoodrijder België mogelijk aan de drank/drugs' 

21 maart 2022 - 12:06

De man die het afgelopen weekend in zijn hoofd haalde om met een medepassagier in een zwarte BMW in te rijden op mensen die zich in Strépy-Bracquegnies opmaakten voor een carnavalsstoet, was mogelijk onder invloed van drank en/of drugs. 

Er vielen zes doden en 37 gewonden, van wie er tien slecht aan toe zijn. Het is nog altijd gissen naar de precieze toedracht. De bestuurder deed volgens ooggetuigen toen hij de feestgangers naderde geen enkele poging om te remmen. Dan denkt u misschien aan een terreurdaad of een verward gevalletje, maar dat blijkt het niet te zijn.

Er is nu bloed afgenomen om na te gaan of de twee inderdaad onder invloed van alcohol en verdovende middelen waren, zei de verantwoordelijk officier van justitie maandag tegen de Franstalige omroep RTBF. Een van de twee verloor in 2017 al eens zijn rijbewijs, maar het is niet duidelijk om welke reden. Hij kreeg het terug na een nieuw rijexamen. Het tweetal wordt maandag voorgeleid en hoort dan onder meer of het langer in de cel moet blijven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml