Belgische horrorouders tien jaar de bak in
Buitenland

Belgische horrorouders tien jaar de bak in.

Een koppel uit het Belgische Sint-Joost-Ten-Node dat hun zesjarige zoontje vijftien uur lang op een ijskoud balkon liet versteggelen, is in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Volgens de rechter maakten ze zich schuldig aan "foltering, onmenselijke behandeling en onthouding van voedsel van het kind." Het Laatste Nieuws meldt dat de straf hoger is dan de eerdere uitspraak, toen de vrouw zes-en de man vijf jaar cel kreeg.

Het jongetje had het gewaagd om op Tweede Kerstdag 2016 om vijf uur 's-ochtends stiekem een pannenkoek te 'jatten' uit de koelkast. Hij werd betrapt, de schavuit.

De straf bestond uit eenzame opsluiting op het balkon tot acht uur 's-avonds terwijl het buiten ijskoud (in de loop van de avond was de temperatuur tot 3 graden gezakt) was. Dit werd het arme kind om begrijpelijke redenen teveel, hij verloor het bewustzijn. 

Hulpdiensten troffen het jongetje zwaar onderkoeld aan. Ook zijn zusje had volgens de politie tekenen van mishandeling, waaronder ondervoeding.

De ouders zijn beiden streng katholiek en gaven toe hun kinderen wel vaker te straffen door hen onder een ijskoude douche te zetten, op te sluiten op het balkon of geen voedsel te geven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →