Belgische jongeren voetballen met kittens
Buitenland

Belgische jongeren voetballen met kittens.

Ja lievelingen, de wereld is niet geworden wat er bij de oprichting, of tijdens de oerknal, of door Jezus' inspanningen, of door... Ok. Whatever. Het is gewoon een pleuriszooitje op onze aardkloot. Daar helpt geen leuke politieke partij meer tegen, of lieve positieve berichtjes over hoe mooi de wereld is. Want het is namelijk niet mooi.

Wat wél mooi is, is dat wij er voor u zijn. Maar dat is weer een ander verhaal. Daar gaan we het nu niet over hebben.

In dit waargebeurde verhaal gaan we u vertellen hoe Belgische jongeren afgelopen zaterdag op het idee kwamen op brute wijze een eind te maken aan het leven van een kitten. Want sommige mensen beleven daar de grootste lol aan, het doden van mens en/of dier. 

Een nestje met twee kittens zou een week geleden als oud vuil gedumpt zijn bij een speelplaats. Al erg genoeg natuurlijk, maar het kan nóg erger. Een groepje jongeren zag de 3-4 oude beestjes lopen en dachten: daar kunnen we mee voetballen! Zo gezegd zo gedaan. Al voetballend beleefden de jongeren de grootste lol. Wat is er nou leuker dan de schedel van een 10 centimeter hoog beestje aan diggelen trappen?

Afijn, een vrouw (betrokken bij de stichting Zwerfkat in Leuven) zag de taferelen met lede ogen aan en wierp zich op als redder. Ze wist de katten af te pakken van de jongeren. Dat leverde haar bedreigingen op want kom op zeg, dieren kopschoppen is toch extreem leuk? De heldhaftige stervoetballers zitten nu dus zonder bal.

Hoewel de lieve vrouw met al haar inspanningen heeft getracht erger leed te voorkomen, is één kitten letterlijk doodgeschopt. De ander kon bij de dierenarts worden gered van de dood. 

Foto's van de daders niet voorradig. Wie helpt er mee?

Alle artikelen geladen. Overzicht →