Belgische leraren bang voor kleuter-radicalisering
Buitenland

Belgische leraren bang voor kleuter-radicalisering.

De invloed van extremistische stromingen binnen de islam lijkt op een kleuterschool in het Belgische Ronse compleet uit de hand te lopen. De situatie is zelfs zó nijpend, dat leraren de noodklok luiden.

Uit een intern document van de basisschool, gedateerd vorig jaar, blijkt dat niet-moslimkinderen door moslimkleuters uitgemaakt worden voor "varkens en ongelovigen". Ook zouden de gehersenspoelde kinderen "met de vinger over de keel moordbewegingen maken".

In het interne verslag van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen beschrijft een juf onder de titel 'Indoctrinatie bij kleuters' het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

"Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd", zo begint de opsomming. "Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan."

Gesprekken met de ouders van desbetreffende kinderen haalt weinig tot niets uit, zo heeft men vastgesteld. Die zouden hun kinderen namelijk "steunen", en "lachen om de situatie".

Alle artikelen geladen. Overzicht →