Molenbeekse moordmoeder gewoon naar huis 

21 november 2017 - 10:30

Perfect staaltje onkunde bij onze zuiderburen. Moreel gezien dan, wettelijk zal het allemaal best volgens de regeltjes zijn gegaan.

De 37-jarige Molenbeekse moordmoeder Mahacine B. werd gisteren door een rechtbank in Brussel veroordeeld tot twintig jaar cel, wegens de moord op twee van haar kinderen en nog eens 27! moordpogingen op haar andere kinderen.

Nou, denkt u dan: het beest wordt direct na de uitspraak geboeid in een arrestantenbusje geladen met als eindbestemming haar nieuwe woonplaats, de vrouwengevangenis.

Bewonderingswaardig genoeg gebeurde dat echter niet. B. mag haar oproep zich te melden aan de gevangenispoorten gewoon in thuis in vrijheid afwachten. Dat kan trouwens zes maanden duren.

Maar, maar? De rechtbank kwam na kort overleg achter gesloten deuren tot de conclusies dat a)de moordmachine niet meer zo gevaarlijk is en b)er door de rechtbank niet gevreesd wordt dat B, ondanks haar dubbele (Belgische en Marokkaanse) nationaliteit een vluchtpoging zal wagen.

De huur opzeggen en werkgever inlichten

"Dat is toch gewoon allemaal heel logisch", zo stelt Brussels rechtbankvoorzitter Luc Hennart. "Bovendien kan B. nog in beroep gaan tegen het vonnis. Wanneer ze besluit dit niet te doen, krijgt ze de kans zich voor te bereiden op haar detentie door bijvoorbeeld alvast de huur op te zeggen van haar woning. Ook kan ze haar eventuele werkgever zelf op de hoogte stellen."

Of B. inderdaad in beroep zal gaan tegen de uitspraak is op dit moment nog niet bekend. Volgens haar advocate "moet het vonnis eerst nog goed worden bestudeerd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie