Knettergek: Belgische prins vergelijkt zich met Joden in WOII
Binnenland

Knettergek: Belgische prins vergelijkt zich met Joden in WOII.

De Belgische prins Laurent is boos. Het N-VA-parlement Peter Buysrogge heeft het gewaagd om te zeggen dat hij een valse activiteitenaangifte zou hebben ingediend en kritiek op de koninklijke familie is natuurlijk ten strengste verboden.

Gaat allemaal over een vermeend bezoekje aan de Chinese ambassade. Dit mag wel, maar Laurent is dat 'vergeten' op te nemen in zijn activiteitenaangifte en dat is wel verplicht. Laurent is het echter "kotsbeu" dat hij wordt aangevallen en gaat het Kamerlid voor de rechter dagen als hij zijn excuses niet maakt.

Volgens Laurent wordt hij gezocht omdat hij de broer van de koning is. Volgens hem is dat hetzelfde als de Holocaust en de school shootings in de VS, dat waren namelijk ook minderheden.

"Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik dikwijls aan de Joden die werden doodgeschoten, gewoon omdat ze Jood waren", aldus Laurent. En wat te denken van de school shootings? Die daders werden vaak gepest op sociale media. 

Juist ja. Knettergek, deze man. Overigens is Buysrogge niet onder de indruk van een mogelijke rechtszaak: "De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918."

Alle artikelen geladen. Overzicht →