Belgische truckersparkeerplaatsen migrant-proof
Buitenland

Belgische truckersparkeerplaatsen migrant-proof.

Na tientallen, zo niet honderen incidenten komt er eindelijk schot in de Belgische asielproblematiek. Onze zuiderburen gaan parkeerplaatsen langs de snelweg beveiligen tegen agressieve migranten.

Welke beveilingsmaatregelen worden er dan zoal getroffen? Onbekend. Hoeveel parkeerplaatsen gaat het om? Vijf. Welke parkeerplaatsen zijn dat? Ook onbekend. Wanneer is er beveiliging? Alleen tussen zonsopgang en zonsondergang. En in de tussenliggende periode? Dan gebeurt er niets.

Jacques van der Linden van belangengroep Chauffeursnieuws.com is in zijn nopjes met de aanpak, maar gooit er vervolgens een citaat uit dat hij vast niet zo heeft bedoeld: "Sommige chauffeurs zijn zo bang dat ze zich bewapenen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn."

Nee, Jacques. Nee, nee, nee. Weet je wat niet de bedoeling is? Twintig tot vijfentwintig maandelijkse incidenten gebeurtenissen met migranten die keihardwerkende chauffeurs het leven zuur maken. Dat telkens maar weer proberen te bedekken met de mantel der liefde en oneindig begrip. DAT kan niet de bedoeling zijn...

Alle artikelen geladen. Overzicht →