Belgische voetbalbond zegt toch doei tegen aso-rapper 

09 maart 2018 - 09:34

Tsja, wat moeten we hier nu van vinden? Hoge piefen bij de Belgische voetbalbond die een Congolese rapper met Belgisch paspoort uitkiezen om een WK-lied te maken, zonder eerst na te speuren wat de beste man in zijn liedjes allemaal voor taal bezigt = kansloos.

Nog kanslozer wordt het als de voetbalbond William Kalubi alias rapper Damso omschrijft als "een voorbeeld van integratie". We citeren uit de eergisteren afgegeven verklaring:

"Ter herinnering: Damso, fiere vader van een dochtertje, is een jonge artiest met een migratieachtergrond die opgroeide in de straten van Kinshasa en nadien van Brussel. Hij is ook een voorbeeld van integratie."

Vulgaire teksten

Bij onze zuiderburen zijn ze er blijkbaar al aan gewend, vinden het normaal dat vrouwen als hoeren worden weggezet. De teksten van de jonge migratieachtergrondiër zijn geen kattenpis. Zomaar een greep uit de rommel die hij produceert:

"Ik ga achteruit om je beter van achteren te pakken, slet. Slet, hou je bek, voor de prijs van één geef ik je twee vingers." (Pinocchio)

"De hoer is schuin, de hoer heeft te veel gewalst. Geen quenelle in het openbaar. Je wil een vuist in je achterste, maak je geen zorgen, ik heb een lange arm. Je wil geneukt worden, maak je geen zorgen, ik zou geen neen zeggen." (IVG)

U zult begrijpen dat wij niet alle teksten van de succesvolle rapper gaan vertalen. Bovenstaande twee zeggen eigenlijk al meer dan voldoende.

Damso mag WK-lied maken. Oh nee, toch niet

Dan even terug naar de verklaring van de Belgische voetbalbond, eergisteren nog zo stellig over de keus voor rapper Damso. Men trekt de keutel nu opeens in, nadat er wel heel veel partijen zich tegen het besluit van de bond keerden.

Het slingert nu de volgende verklaring de wereld in: "We betreuren ten zeerste de maatschappelijke controverse die de afgelopen dagen is ontstaan" en "We wensen ons eerst en vooral uitdrukkelijk te verontschuldigen bij iedereen die zich beledigd, gediscrimineerd of gekleineerd heeft gevoeld door de keuze voor Damso."

Eind goed, al? Niet goed. De Belgen zullen het nu moeten doen zonder officieel WK-lied.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie