'Ben best mild over Rutte maar hij moet wel weg'

'Ben best mild over Rutte maar hij moet wel weg' 

17 juni 2021 - 12:23

Mark Rutte past al tien jaar op de winkel die Nederland heet en dat is een behoorlijke tijd, dus het is hoog tijd dat hij eens opkrast. De baas kan immers nog zo leuk en goed zijn, een frisse wind is altijd goed.

Dit geldt zeker voor de politiek, betoogt journalist Ton F. van Dijk in de nieuwe aflevering van de PowNed-podcat OP Z'N KOP met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen. Er wordt momenteel een status quo in stand gehouden met ministers die weinig bestuurlijke ervaring hebben, Rutte's partij die naar het politieke midden is verschoven (en ineens met iedereen wil regeren) en waar kritische Kamerleden worden weggewerkt.

Ondertussen voelen burgers zich niet meer gehoord en spelen er allerlei dingen in de samenleving die misschien een ander antwoord behoeven. Dit is natuurlijk te zien in alle heisa rondom Pieter Omtzigt. "Omtzigt heeft een affaire boven tafel gekregen die van een omvang is waarbij je bijna niks kunt voorstellen. Hij laat zien dat de overheid op bepaalde punten niet te vertrouwen is." En wat gebeurt er dan met hem? Hij wordt eigenlijk als een soort 'psychiatrische patiƫnt' weggezet.

Benieuwd wat hij nog meer te vertellen heeft? Luister hier naar het hele gesprek met Ton F. van Dijk in de nieuwe aflevering van OP Z'N KOP!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml