Bende terroriseert Brabantse Schijndel
Binnenland

Bende terroriseert Brabantse Schijndel.

Het Brabantse plaatsje Schijndel wordt al enige tijd geteisterd door geweld en intimidatie van een bende. De jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud terroriseren de buurt en niemand durft aangifte te doen. 

Afgelopen zaterdag werd de 17-jarige Brandon mishandeld door de groep, meldt Omroep Brabant. Hij werd eerst telefonisch gecontacteerd door een van de leden met het verzoek of ze hem even konden spreken. Brandon stemde in, en eenmaal buiten ontving hij zware klappen van de jongens. 

"We werden later gebeld door iemand die Brandon op straat had gevonden. Hij was flink toegetakeld. We hebben hem echt moeten overhalen om aangifte te doen. Dat is ook het probleem, niemand durft aangifte tegen deze groep te doen omdat ze met ergere dingen dreigen als je dat doet. Zo zijn we er nu pas achter gekomen dat Brandon eerder ook al is bedreigd met een mes", aldus moeder Marieke Broekmeulen. 

De groep draagt de naam 'Vito Clan'. Zelf ontkennen ze echter dat er sprake is van een groep. Vroeger zou die bestaan, maar inmiddels niet meer volgens een van de jongens. De deugnieten zijn bekenden bij de politie in Schijndel. Er wordt op het moment nog onderzoek verricht naar de groep en of de leden betrokken zijn geweest bij meerdere mishandelingen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →