'Bendes uit Oost-Europa' jatten massaal uw Van Moof

'Bendes uit Oost-Europa' jatten massaal uw Van Moof 

21 augustus 2023 - 10:02

Daar zijn ze weer: 'Bendes uit Oost-Europa'. Ze overspoelen regelmatig ons landje om eens lekker te komen roven en stelen. En ze hebben een nieuwe lucratieve business ontdekt: e-bikes. 

Ga maar na: e-bikes zijn duurder, bij aanschaf tussen de 2000 en 3000 euro en daardoor goed voor de dievenportemonnee. Per maand gaan dan ook duizenden gestolen e-bikes de grens over. Gewoon, per busje, eerst naar het winkelcentrum, school, de lokale sportvereniging of andere drukke locatie en hop: in één keer vijf of zes van die e-bikes inladen en kassa! "Het is overduidelijk dat het vizier van de bendes verschoven is van de ’gewone’ fiets naar de elektrische variant", aldus René Middag, projectleider Mobiel Banditisme van de Nationale Politie, tegen De Telegraaf.

Volgens de politie worden de bendes steeds slimmer. Zo proberen ze bij grenscontroles te voorkomen dat ze betrapt worden met de gestolen lading door valse stickers met framenummers over de originele te plakken en overhandigen vervalste corresponderende vrachtbrieven als ze aangehouden worden. 

De politie noemt dit allemaal 'alarmerend', gek genoeg worden wél regelmatig bendes opgepakt. Blijkbaar is het dweilen met de kraan open met die Oost-Europeanen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml