Benieuwd hoe Amalia reageert als iemand haar 'sperma-emmer' noemt

Benieuwd hoe Amalia reageert als iemand haar 'sperma-emmer' noemt 

27 juli 2022 - 11:37

Iedereen en z’n moeder kan zich wel druk maken over mannen, deze week verzameld onder de noemer Amsterdamse corpsleden, maar het enige écht kwaadaardige en wellicht strafbare wat ze gezegd hebben, is dat ze de nekken van vrouwen zullen breken om hun lul erin te steken. Waarom zou je dat doen? Wat is er zo leuk aan het neuken van een lijk? Dat de levenslange pubers van het corps het zeggen is één ding. Dat ze het doen, lijkt me een brug te ver. Hoewel ook onder corpsleden criminelen zullen zitten al zou je hun criminaliteit eerder in de witteboordenhoek zoeken. Maar waarom zou je zoiets zeggen? Tenzij necrofilie je fetisj is en je droomt van geweld?

Ik moest denken aan ‘het ritueel’ van de Handmaid’s tale. Maandelijks worden vruchtbare vrouwen verkracht door hooggeplaatste mannen, daarbij bijgestaan door hun echtgenoten die hopen op deze manier aan een baby te komen. Afgezien van het sadisme dat hiervan uitgaat, bevestigt dit ‘ritueel’ de complete uselessness van mannen: zelfs bij een verkrachting hebben ze de hulp van een vrouw nodig.  

Mannen zijn niets zonder vrouwen. Wij geven ze macht én helpen ze macht uit te oefenen. Waar de verkrachters uit Handmaid’s tale nergens zijn zonder hun vrouwen, zijn mannen in het echte leven nergens zonder hun secretaresses. Of assistenten. Of deeltijdprinsessen. Zelfs Rutte is nergens zonder zijn Caroline, na eerst jaren bijgestaan te zijn door Sophie. Mannen zijn de zwakste schakel, omdat vrouwen het vermogen hebben ze te manipuleren. Ten eerste om ze te laten werken zodat zij dat niet hoeven te doen, ten tweede om ze hun centen af te laten dragen zodat zij het kunnen uitgeven en ten derde om ze wijs te maken dat dit eerlijk is. We hebben dit samen besloten, heet het dan. En bij een scheiding mag de man de helft inleveren omdat ‘ie anders zijn kinderen niet mag zien. Het enige onderdeel waar de deeltijdprinsessen geen rekening mee hebben gehouden, is dat ze bij een scheiding drie hoog achter eindigen zonder carrière. Zoals godzijdank de handlangers van de hooggeplaatste verkrachters uit Handmaid’s tale ook niet aan hun lot ontkomen.

Van het corps naar de sperma-emmers die de deeltijdprinsessen blijken te zijn, is een kleine stap. Die vond ik dan weer wel geestig gevonden. Je zult ze de kost geven, vrouwen die mannen als spermabanken zien en behandelen, om ze vervolgens tot cashboek te degraderen. En nee, voor de bevooroordeelde lezer: ik ben allesbehalve team-ASC. Ik lach me ziek om het aftreden van de senaat – daar gaat jullie CV gasten! – hoewel ik me afvraag of dat de net aangetreden senaat was of die lieden die er toch al de brui aan zouden geven. Aangezien het nergens in de pers staat, gok ik het laatste. Laat het maar aan de PR-miep over om daar vaag over te doen.

Dat de inschrijving bij het ASC tot nader order is opgeschort, is sneu. Voor de leden, voor de aspirantleden en dus ook voor fulltime prinses Amalia die deze dagen weer overal de voorpagina’s haalt. Dat koningshuis is een achterhaald concept en terwijl de pers zich druk maakt over de studenten die ‘moeten’ verhuizen vanwege Amalia’s komst, vraag ik me alleen maar af hoeveel huur de familie Dreesman krijgt van ons. Afgaande op het belastingmijdende gedrag van de Oranjes waar elke Nederlander een voorbeeld aan zou moeten nemen, én op het aantal rekeningen dat de Oranjes betalen, gok ik dat de huur niet veel meer dan nul euro bedraagt. Het is natuurlijk een eer, om de prinses onderdak te mogen geven. En uiteraard moet het pand eerst verbouwd worden. Als vastgoedeigenaar lach ik me rot – vol frustratie, dat dan weer wel. Zal er een vergunning worden aangevraagd voor de verbouwing van het grachtenpand? Hoe lang zal die verbouwing duren? Krijgen de verbouwers een ontheffing om op de grachten te parkeren? Zal er een woningdelersvergunning zitten op het pand? En hoeveel zullen de huisgenoten van Amalia aan huur moeten betalen om in dat opgeknapte te huis te mogen wonen?

Vragen, vragen, vragen en uiteindelijk draait het dat ene: een gezellige studententijd. Gun die griet dat. Ze is de nationale kop van Jut, en dat op onze kosten. En laat haar lid worden van het ASC als ze dat wil. Heel benieuwd hoe zij iemand die haar sperma-emmer durft te noemen van repliek dient.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.