Bergkamp: 'Onderzoek naar Arib gaat gewoon door'

Bergkamp: 'Onderzoek naar Arib gaat gewoon door' 

14 november 2022 - 14:46

Ja, het is natuurlijk allemaal heel "pijnlijk" dat het managementteam en andere ambtenaren die voor de Tweede Kamer werken zich "te weinig gesteund" hebben gevoeld, maar voorzitter Vera Bergkamp gaat dus mooi niet een streep halen door het onderzoek naar oud-Kamervoorzitter Khadija Arib.

De noodzaak tot onafhankelijk onderzoek naar haar is "nog steeds aanwezig" en het onderzoek gaat door, aldus Bergkamp namens het bestuur. Bij twee onafhankelijke derden wordt het gedelegeerd opdrachtgeverschap belegd "om belangenverstrengeling te voorkomen", zo schrijft het presidium. Om dit eerst te regelen worden de voorbereidingen voor het onderzoek opgeschort.

Doel van het 'onafhankelijke feitenonderzoek' "was en is om helderheid te verkrijgen over de juistheid" van de signalen over de werkwijze van Arib. De Tweede Kamer moet als werkgever van de ruim zeshonderd ambtenaren vaststellen of er ambtenaren slachtoffer zijn geworden van een onveilige werkomgeving.

Het vertrek van Arib uit de Kamer, of het vertrek van een ander persoon waar klachten over waren, doet daar niets aan af. De verantwoordelijkheid van de Kamer voor mensen die er werken "is niet verdwenen met het vertrek van de voormalig Kamervoorzitter", schrijft Bergkamp.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml