Bergkamp: 'Twitter, doe eens wat aan dreigtweets Kamerleden'

Bergkamp: 'Twitter, doe eens wat aan dreigtweets Kamerleden' 

31 mei 2023 - 11:07

Vera Bergkamp gaat een brief schrijven aan sociale mediaplatform Twitter. Ze vindt het namelijk niet zo tof van de moderators van het digitale kippenhok dat ze te lui zijn niet zoveel doen aan dreigtweets aan Kamerleden. 

Twitter moet dan ook "directe actie" en "serieuze stappen" nemen tegen bedreigende en gewelddadige tweets. Bergkamp benadrukt dat er filmpjes en foto's met (doods-)bedreigingen worden gedeeld "en oproepen tot geweld en zelfs moord". 

Ze wijst Twitter op zijn verantwoordelijkheid om voor veiligheid op het platform te zorgen.Een woordvoerder van Bergkamp benadrukt dat het om het algemene beeld gaat, en niet om specifieke voorbeelden. Onder anderen PVV-leider Geert Wilders deelde de afgelopen tijd Tweets met bedreigingen aan zijn adres, soms met zeer gewelddadige beelden. Maar politici spreken steeds vaker van (online) bedreigingen.

Wij zijn benieuwd of Twitter actie gaat ondernemen. En of er überhaupt wel iemand in het hoofdkantoor aanwezig is om dit uit te voeren. Sinds de overname van Elon Musk zijn zoals un weet de nodige werknemers eruit gebonjourd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml