Berlijn: 'Vluchteling direct retour'  

06 november 2016 - 08:58

Ontheemde volksstammen die per boot richting Europa reizen moeten op de Middellandse Zee worden onderschept en teruggezonden. Dan verzuipen ze tenminste niet.

Dit nieuwe plan om de asielstroom in te dammen is afkomstig van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft de NOS op basis van de krant Welt am Sonntag. Als onze oosterburen hun idee willen realiseren, zullen zij dat vermoedelijk proberen te fiksen samen met andere staten en instellingen van de Europese Unie. 

De potentiële nieuwe Europeanen moeten dan buiten EU-territoir asiel aanvragen, een systeem dat volgens de staatsomroep lijkt op dat van Australië. Dus heel andere koek dan de rode loper die bondskanselier Angela Merkel nog niet zo lang geleden uitrolde richting de verpauperde en onderdrukte massa's elders op deze aardkloot. 

"Door het vooruitzicht weg te nemen dat ze ooit de Europese kust bereiken, zouden migranten ervan overtuigd kunnen raken dat ze niet aan de levensgevaarlijke en dure reis moeten beginnen", zegt een ministerieel woordvoerder. De bedoeling is om op zee opgepikte asielzoekers te droppen in Noord-Afrika. Daarmee wil Duitsland niet slechts verdrinkingen voorkomen maar ook een slag uitdelen aan de mensensmokkelbranche. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie