Beruchte pedo wil chemisch gecastreerd worden
Buitenland

Beruchte pedo wil chemisch gecastreerd worden.

De Nederlands-Belgische pedofiel Pieter Ceulen wil dolgraag chemisch gecastreerd worden. Dat betogen in ieder geval de advocaten die de kinderlokker bijstaan bij zijn hoger beroep voor het Hof in Antwerpen.

Ceulen is eerder dit jaar tot 19 jaar cel veroordeeld en is in de tussentijd ook nog een tijdje zoek geweest, een periode die hij doorbracht met het solliciteren op scholen in Cambodja. Ceulen kreeg zijn celstraf wegens het misbruik van drie Cambodjaanse adoptiedochters en twee Filipijnse meisjes en het vervaardigen van een indrukwekkende verzameling kinderporno. Hij heeft er inmiddels "echt heel veel spijt van", zo meldt De Morgen.

Volgens de verdediging is zo'n hoge straf helemaal niet nodig omdat meneer Ceulen met psychotherapie en chemische castratie gewoon een fastsoenlijk burger zou kunnen worden. "Onze oplossing is maatschappelijk gezien het meest waardevol. Enkel blinde repressie is fout."

Onzin, volgens de aanklager. "Van blinde repressie is in ons rechtssysteem al jaren geen sprake meer. Zelfs met een gevangenisstraf van 19 jaar zal Ceulen ten gepaste tijden de kans krijgen om een behandeling te volgen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →