Beschimpt en gediscrimineerd PvdA-lid de raad in
Binnenland

Beschimpt en gediscrimineerd PvdA-lid de raad in.

Kijk eens aan, tot afgelopen weekend had menig Nederlander nog nooit van de Somalische Nederlander Ugbaad Kilincci gehoord. De PvdA'er kwam echter in het nieuws doordat ze tijdens het flyeren in Emmen kapotgediscrimineerd zou zijn door racistisch Emmergebroed.

Termen als 'hoofddoekmongool', 'zwarte aap' en 'oprotten naar Afrika' kreeg zij naar eigen zeggen naar haar hoofd geslingerd.

Werkelijk iedereen had hier een mening over. Dat varieerde van de vraag of dit niet een hoaxje betrof, tot woedende reacties waar zelfs PvdA-leider Asscher en de burgemeester van Emmen twee minuten Twittertijd voor vrijmaakten.

Hoe dan ook, de publiciteit die Kilincci kreeg heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Met liefst 1.007 voorkeursstemmen van mensen die niet bij de gebeurtenissen aanwezig waren, maar vermoedelijk uit medelijden op haar gestemd hebben heeft ze toch mooi een plekje in de Emmer gemeenteraad bemachtigd.

Best opmerkelijk, want Kilincci stond op plek 12 op de kieslijst. Door alle voorkeursstemmen pakt ze de zetel van de nummer vier op de lijst af.

Alle artikelen geladen. Overzicht →