Bestuur Vindicat ontvangt geen stuiver meer van uni 

12 september 2017 - 15:31

De rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen zijn gestopt met het betalen van een beurs voor het bestuur van studentenvereniging Vindicat á 33.000 euro. Aanleiding is het zoveelste vermeende incident, waarbij een sushi-zaak gesloopt zou zijn.

Dat zowel de vereniging zelf, als de eigenaar van het sushi-restaurant, zeggen dat er helemaal niets aan de hand was in de sushi-zaak, maakt kennelijk geen bal uit. Het feit dat de vereniging via vage berichtgeving in de media alleen al in verband wordt gebracht met personeel pesten, tegen de muur plassen, gordijnrails slopen en flessen wijn stelen, was al voldoende.

De vereniging kreeg namelijk al eens een aller-allerlaatste kans omdat het in het afgelopen jaar meerdere keren in opspraak raakte. Zo werd een student zo hard op zijn hoofd getrapt dat hij hersenoedeem opliep en circuleerde er een Bangalijst rond op internet. Daarnaast vond een student het leuk om met een luchtbuks om een van de Vindicat-pandjes te schieten.

De enige manier voor het bestuur om alsnog de 33K aan universiteitsgeld op te strijken, is als er dit studiejaar echt helemaal nooit ook maar iets meer gebeurt. Maar u weet zelf wel, gezien Vindicat's reputatie gaat dat waarschijnlijk niet lukken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie