Crisis bij 50PLUS: bijna alle bestuursleden foetsie 

15 mei 2018 - 12:04

En wij maar denken dat 50PLUS de meest saaie en degelijke partij in het Nederlandse politieke landschap is. Niks blijkt minder waar, want het dondert en het bliksemt bij de seniorenpartij nu bijna het voltallige bestuur de handdoek in de ring heeft gegooid.

Wat is er allemaal aan de hand? Vorige week begon de ellende met een ordinaire matpartij tijdens een vergadering van de afdeling Overijssel. Even tussen haakjes: wij willen dat best wel eens zien eigenlijk, oudjes die met elkaar op de vuist gaan. Anonieme leden melden in elk geval aan De Telegraaf dat er "over en weer rake klappen" zijn uitgedeeld.

De zaak was daarmee niet afgedaan. Gisteravond rond 20.00 uur liet bestuurslid Marianne Fennema in 'felle bewoordingen' weten het niet eens te zijn met de stijl en werkwijze van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Zoetelief. 

Voorzitter = autoritair

Wat dit precies inhoudt is niet bekend, maar de bron van de Wakkere Krant van Nederland zegt dat Zoetelief partij koos voor een van de kemphanen in Overijssel. Daarnaast wordt hij door tal van leden autoritair en niet transparant gevonden.

Afijn, nadat Fennema opstapte deden vijf van haar mede-bestuursleden dit ook en voelde voorzitter Jan Zoetelief zich genoodzaakt om eveneens zijn taken neer te leggen. Secretaris Hylke ten Cate is voorlopig nog de enige rots in de branding: hij blijft wel zitten en aan hem de schone taak zo vlak voor de Algemene Vergadering (op 26 mei) het 50PLUS-schip weer in rustiger vaarwater te brengen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie