Betaald voetbal: 'F*ck de coronamaatregelen, wij gaan open!'

Betaald voetbal: 'F*ck de coronamaatregelen, wij gaan open!' 

18 januari 2022 - 11:27

Gelukkig zijn de coronamaatregelen inmiddels wat versoepeld, maar naast dat theaters, bioscopen en horeca nog steeds door Rutte en Hugo Kuipers naar de verdoemenis worden geholpen, is ook het betaald voetbal nog steeds de spreekwoordelijke Sjaak. En daar hebben de clubs geen trek meer in.

Kort voor de persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag kwamen de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie met een gezamenlijk statement. "Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen", was de boodschap. In het statement kondigen ze aan "demonstratief" hun stadions te openen als het kabinet op de volgende persconferentie, op 25 januari, vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden.

Nu denkt u natuurlijk: voetbal is een miljarden-business, wat zeuren ze nou? Ja dat kan wel wezen, maar die miljarden gelden niet voor Nederland en al helemaal niet voor clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. In het weekend na de komende persconferentie staan op het tweede niveau van Nederland zes wedstrijden op het programma. De thuisspelende clubs zijn zich allemaal aan het voorbereiden op het ontvangen van publiek. 

"We willen weer met publiek spelen, omdat het voetbal heeft laten zien dat dit op een veilige manier kan. We gaan er nog steeds vanuit dat het tegen die tijd ook gewoon weer mag. Maar als het kabinet vasthoudt aan het verbod op publiek, dan willen we demonstratief de deuren openen. Vergelijk het maar met de horeca en winkels vorige week in Valkenburg. We hebben daar echter wel toestemming en medewerking van de gemeente voor nodig. Alle clubs proberen dat nu lokaal te regelen", aldus een woordvoerder van ADO Den Haag, dat dan zal gaan spelen tegen De Graafschap.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml