Beter is het er niet op geworden sinds de zinloze moord op Theo

Beter is het er niet op geworden sinds de zinloze moord op Theo 

02 november 2022 - 12:57

Vandaag achttien jaar geleden werd columnist en regisseur Theo van Gogh vermoord. Hij was opgestaan, had zijn zoon naar school gebracht en werd op de terugweg van zijn fiets geschoten. De moordenaar was een amateur die tig keer mis schoot en de klus afmaakte door Theo’s keel door te snijden, want allahu akbar.

De moordenaar van Theo van Gogh, schrijft nu liefdesbrieven naar Ridouan Taghi, die andere islamitische moordenaar en drugsdealer. Van theedrinken in de moskee, via radicaliseren in het buurthuis tot de EBI in Vught: de rechte lijn begint in Amsterdam en eindigt links- of rechtsom in moord. De PvdA gooide de deur open in de jaren ’70, de VVD heeft de deur een stuk groter gemaakt zodat de aantallen asielzoekers van de gewelddadige islamitische persuasie kunnen verveelvoudigen. Dagelijks komen ze binnen. Is het niet om te moorden, is het wel om onze verzorgingsstaat leeg te roven. Het moet allemaal maar kunnen. Het kán ook allemaal.

Als je erop wijst ben je rechtsradicaal, racistisch of een eencellige.

Het aantal moorden met islamitisch terreurmotief is sinds 2 november 2004 wereldwijd gestegen. De islamitische terreur en overheersing is in de afgelopen achttien jaar alleen maar groter geworden. De gloriedagen van IS zijn mede mogelijk gemaakt door de vrouwelijke leeghoofdjes van hier; gelukkig komen er nu twaalf van die grietjes terug met 28 fokkoters. Worden die kinderen eigenlijk weggehaald bij de moeders en heropgevoed? Weggehouden bij de ideologie waar ze mee doordrenkt zijn? Er zijn kinderen om minder redenen weggehaald bij de ouders, dus wat is het probleem?

Salman Rushdie die aangevallen werd, Geert Wilders die al twintig jaar beveiligd wordt en Peter R. de Vries die vermoord is. Allemaal het gevolg van tolerantie richting een intolerante, gewelddadige ‘godsdienst’ die je nog eerder 'ideologie' kunt noemen. Hoeveel doden moeten er nog vallen, voordat politici ophouden met de andere kant uitkijken? Hoeveel wijder moet de Nederlandse deur nog open? Briljant idee wel van Jan Latten om bij Arnhem en Nijmegen een nieuwe stad te bouwen. Hoewel die omgeving natuurlijk veel te mooi is voor nieuwkomers. Groningen lijkt me logischer. Kan de gaskraan ook weer open want komen, gratis huisvesting, zeuren over de faciliteiten én hun zin krijgen, lukt geen Nederlander maar wél asielzoekers, vluchtelingen en statushouders.

Dus nee, beter is het er niet op geworden sinds de zinloze moord op Theo. En ja, ik kan mijmeren hoe hij naar de huidige werkelijkheid had gekeken. Bij leven was zijn favoriete moslima Fatima Elatik (de eerste hoofddoek politica in Amsterdam, uiteraard voor de PvdA. De wegbereider voor de Kauthars, woke tikgeiten en infiltranten die bij de politie willen mét hoofddoek). Fatima haatte hem, zoals die nieuwe versies van Faat mij haten. Het zal. Hoe had hij gekeken naar Dilan Yesilgöz? Kauthar Dinges? Khadija Arib? We moeten zijn meningen missen. Achttien jaar geleden werd Theo van Gogh vermoord door een in Nederland geboren en getogen Amsterdammer: Mohammed Bouyeri. Niet alleen hij kreeg levenslang.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.