Betonrot

Betonrot 

16 januari 2021 - 12:08

En toen viel het kabinet. Terecht, al is het natuurlijk too little too late. Alle betrokkenen weten al jaren van het racisme bij de belastingdienst, alle betrokkenen weten al jaren hoe burgers zijn gedupeerd. Hoe kinderen kapot zijn gemaakt, hoe gezinnen kapot zijn gemaakt. Fijn hoor, de schuldbekentenissen. Maar hoe gaat er nu schoon schip gemaakt worden? Fijn dat Mark Rutte en co ‘verantwoordelijkheid nemen’ – maar er is een reden waarom het tussen aanhalingstekens staat.

Verantwoordelijkheid nemen doe je voordat je de politiek ingaat – niet achteraf. Als politicus committeer je je tot het vertegenwoordigen van ons, burgers, niet het uitbuiten. Ook als de burgers exotische namen hebben of een dubbele nationaliteit. Politici zijn degenen die ons veilig moeten houden. Wij stemmen en betalen belasting, politici zorgen met hun beleid ervoor dat we in een land leven waarin we veilig zijn. En dan bedoel ik niet dat de grenzen dichtmoeten hoewel dat zeker zou bijdragen maar dit terzijde. Fijn hoor, dat ze ‘verantwoordelijkheid hebben genomen’, maar 17 maart komen de poppetjes weer terug. Dit aftreden is niets anders dan knopen tellen en voorsorteren op de volgende termijn. Er is nog net voldoende tijd om de komende twee maanden een spin te verzinnen waar de staatsomroep in meegaat. En over twee maanden is iedereen weer terug. Tot zo ver ‘verantwoordelijkheid nemen’.

Er zit houtrot in het fundament van de politiek – de media noemt het betonrot, ook goed. Onze veiligheid is al decennialang aan het afnemen. Het gaat allang niet meer om onze inkomens, banen, huizen, onderwijs, politie en zorg. Onze levens kraken en piepen van alle kanten en dat was al voordat Corona zijn intrede deed. Veiligheid is een concept wat politici kennen van horen zeggen, een concept wat ze verkwanseld hebben. Behalve dan hun eigen veiligheid: ze ontvangen compensaties waar burgers alleen maar van kunnen dromen en na het vertrek uit de politiek volgt altijd een zachte landing. Daarbij is er nul loyaliteit: politici die tijdens de coronacrisis geen cent hebben ingeleverd, bepalen zonder met hun ogen te knipperen dat wij failliet mogen gaan. Maar uiteraard zijn politici nooit verantwoordelijk voor hun beleid, waarom zouden ze verantwoordelijkheid nemen?!

De val van ons kabinet heeft alleen waarde, als de gedupeerde ouders meer dan hun recht en compensatie halen. Die compensatie die trouwens wel eens uitgekeerd mag worden – met rente. De échte compensatie zit in de totstandkoming van een veilig Nederland waarin de misdadige praktijken van de belastingdienst nooit meer kunnen plaatsvinden omdat de belastingdienst begrijpt er voor óns te zitten. Omdat politici begrijpen er voor óns te zitten. Als de jongens en meisjes die zich politicus noemen, hun motivatie die machtsbehoud heet, inruilen voor de motivatie landsbelang en dienstbaarheid aan ons, burgers. Geen theater voor de bühne. Geen propagandamachine gesteund door de staatsomroep dat het kabinet met de MinPres voorop ‘verantwoordelijkheid heeft genomen’, geen parlementair journalisten die glimmen dat ze de MinPres wel ‘ns spreken, geen gejubel waardoor op 17 maart de VVD weer de grootste partij kan worden. Geen lakeien die op de staatsomroep alles napapegaaien wat vanuit Den Haag door de luidsprekers galmt, en geen jongens en meisjes politici die al kakelend hun zakken vullen zonder onze veiligheid te verbeteren. Ik gun mezelf, alle burgers van Nederland én zeker de door de belastingdienst gedupeerde ouders een veilig Nederland. Zolang er echter houtrot dan wel betonrot in onze politiek zit, zullen we nooit veilig zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.