Betutteling slaat door: meer vuurwerkvrije zones

Betutteling slaat door: meer vuurwerkvrije zones 

11 december 2018 - 14:59

Een rondje langs gemeenten door de Volkskrant heeft opgeleverd dat zeker dertien grote gemeenten dit jaar experimenteren met vuurwerkvrije zones.

Mooi is dat de verantwoordelijkheid van het aanwijzen alsmede handhaven van vuurwerkvrije zones in handen komt van inwoners. De gemeente komt alleen markeringsborden langsbrengen, voor de rest doet men niets.

Komt er dus op neer dat uw vuurwerkhatende buurman bij de gemeente een vuurwerkverbod voor uw wijk kan aanvragen, ook wanneer u wél vuurwerk wil afsteken. Dat het nog geen storm loopt met de aanvragen heeft wellicht als reden dat het op onderlinge ruzies tussen voor- en tegenstanders uit zou kunnen lopen.

Behalve vrijwillig vuurwerkvrije zones heeft een aantal gemeenten de komende jaarwisseling ook vuurwerkvrije zones waar wél wordt gehandhaafd. Met ingang van 2019/2020 draaien Amsterdam en Rotterdam het beleid om: dan is vuurwerk alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen zones.

Vuurwerk afsteken?
Ja
Nee
Laat gemeente maar regelen
Ik heb geen geld voor vuurwerk
Created with BuildQuizzes
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie