Upd: verwarde man blijkt eigenaar restaurant
Buitenland

Upd: verwarde man blijkt eigenaar restaurant.

De Duitse politie heeft een bebloede verwarde man die zich verschanste in een restaurant in de binnenstad van Saarbrücken aangehouden. De man blijkt de eigenaar van het Kroatische restaurant te zijn.

Update 16:19 uur: Het is niet duidelijk hoe de 43-jarige Robert S. gewond is geraakt, schrijft De Telegraaf. Volgens de Duitse krant Bild zou hij huwelijksproblemen hebben.

Update 13:45 uur: Een speciale politie-eenheid ging het pand binnen en trof de man slapend aan in de kelder, weet het ANP. De 43-jarige man bleek lichtgewond en niet bewapend. Getuigen hadden eerder wel gemeld dat de man een wapen zou hebben. Van een terreurdaad is geen sprake. De verwarde man heeft niemand bedreigd en stelde ook geen eisen. Volgens de politie heeft de man waarschijnlijk "persoonlijke" motieven gehad voor zijn actie.

11:58 uur:

Volgens de Duitse politie is er waarschijnlijk geen sprake van een politiek motief.

Volgens Welt.de zou het gaan om een medewerker van het restaurant. Het overige personeel zou zich uit de voeten hebben gemaakt. Antiterreureenheden hebben posities ingenomen rond het gebouw en de binnenstad is deels afgezet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →