Bewijs: OM extreem slecht in misdaad bestrijden
Binnenland

Bewijs: OM extreem slecht in misdaad bestrijden.

Weet u nog hoe blij deugend Nederland was met het nieuws dat 'de gevangeniscellen leegstaan'? Want het gaat zo goed in Dat Gave Land Nederland, zelfs de misdadigers brengen alleen nog maar een pannetje soep naar de buren en delen rode rozen met snoephartjes uit! Aldus de deugende wegkijkers uit de grachtengordel.

Welnu, uit onderzoek blijkt dat er een belangrijke reden is voor al die leegstaande cellen: het Openbaar Ministerie (OM) seponeert steeds meer en steeds vaker strafzaken. Dat betekent dat ze de zaak niet in behandeling nemen, en de verdachte dus niet eens voor de rechter komt.

In slechts 10 jaar tijd verschenen er maarliefst een vijfde (20%!) minder, minder, minder verdachten voor de rechter. Ja, dan is het een koud kunstje om 'minder misdaad en minder criminaliteit' te roepen in je deugcourant. 

Maar met alleen het verzaken van de plicht door het OM is dit verhaal nog niet afgelopen. 

Want ook misdadigers die wél voor de rechter kwamen hebben het in slechts tien jaar tijd een heel stuk relaxter gekregen: er werd namelijk ook een KWART (25%!) minder strafuitspraken gedaan door de rechters. 

U kunt nu zelf rekenen: de pakkans is nul (want puinhoop bij de politie), de kans dat het incompetente OM er een sluitende zaak van maakt is nihil, de kans dat een rechter (D66) een serieuze straf uitspreekt is in tien jaar tijd naar het nulpunt gedaald = misdaad loont.

Dus ja, het klopt, 'De cellen staan leeg in Nederland'. Omdat Nederland geen grip meer heeft op de criminaliteit, omdat rechters weigeren te straffen, omdat het OM falende organisatie is als de politie.

Nee, dan heeft u, de burger, inderdaad geen vertrouwen meer in aangifte doen. Volkomen terecht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →