Bewoners 010 kapot geterroriseerd door vliegen

Bewoners 010 kapot geterroriseerd door vliegen 

12 juli 2023 - 13:04

Ze zeggen weleens dat Rotterdam een vieze stinkstad is, en in het geval van de wijk Heijplaat is dat waarschijnlijk ook zo. De bewoners daar worden namelijk helemaal horendol van de overlast van duizenden en duizenden en duizenden vliegen.

Dan kan het wel zulk lekker weer zijn, de deuren en ramen blijven in Rotterdam mooi potdicht. Lekker in de tuin een sjekkie roken? Een pilsje drinken? Een pan met bami naar beneden pleuren? Een sappige steak op de barbecue klaarmaken? Vergeet het allemaal maar! 

Want zodra je het waagt om je buiten te begeven, wordt je aangevallen door smerige strontvliegen. Boosdoener van de vliegenplaag is afvalverwerker N+P, zeggen de bewoners. Het wordt elk jaar erger, "Je wordt er gewoon psychisch van", en daarom luiden ze vandaag de noodklok in de altijd wakkere krant De Telegraaf.

Maar kan die afvalverwerker daar dan niks aan doen? Ja, natuurlijk wel. Maar voorlopig doet het bedrijf alsof de neus bloedt. Al zeven jaar lang trouwens. Bij de rechtbank werd door de bewoners enige tijd geleden een rechtszaak gewonnen, maar N+P ging in hoger beroep. Want ja, f*ck de bewoners. 

Hoe het nu verder moet, is niet duidelijk. Milieudienst DCMR wil met cijfers aantonen dat er écht overlast is en telt de vliegen daarom deze zomer. Dat is in elk geval een begin, zullen we maar zeggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml