'Bewoners te bang voor aangifte tegen asieltuig Weert' 

02 mei 2018 - 12:54

Bedreigingen, diefstal en intimidatie. Kansloze asielzoekers terroriseren de Limburgse stad Weert, zo moest de politie de afgelopen weken zo'n honderd keer uitrukken vanwege een groepje van dertig overlastgevende asielzoekers.

Toch wordt er tegen dit tuig - want dat bent u als u zich voordoet als zielige vluchteling en vervolgens in het land dat u opvangt de crimineel gaat uithangen - nauwelijks aangifte gedaan. Volgens burgemeester Jos Heijmans (D66) komt dit voor een deel door angst bij de bewoners. Getuigen willen vaak geen verklaring afleggen of trekken hun aangifte in, vertelt hij aan De Telegraaf.

De wereld op zijn kop als u het ons vraagt. Bovendien is de politie vaak 'te druk' om iets aan de asielzoekers - allemaal afkomstig uit veilige landen uit Noord-Afrika - te doen.

Toch komen er maatregelen. En niet zomaar wat. De politie heeft ondanks dat het kapotgaat aan drukte toch een agent bereid gevonden die zich gaat bezighouden met het opstarten van zaken tegen deze Nieuwe (binnenkort wellicht ex) Nederlanders.

Procedure tot uitzetting versnellen

Heijmans gaat daarnaast om de tafel met staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid. Hij wil dat Harbers ervoor zorgt dat deze overlastgevers sneller het land uitgetrapt worden. Ook gaat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), dat het azc beheert, de beveiliging verdubbelen.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie