Terug
Bewoners Rijnenburg eisen stop plaatsing winturbines door Utrechts college

Bewoners Rijnenburg eisen stop plaatsing winturbines door Utrechts college  

04 februari 2021 - 17:00

Bewoners van Rijnenburg en Rijerscop eisen dat het Utrechtse college stopt met het steunen van GroenLinks haar plannen om windturbines te plaatsen in de Rijenburgpolder. Indien het college instemt, handelen zij volgens de bewoners tegen Europese regelgeving in en is de gezondheid van de bewoners in het geding. De Hofbar besteedde in november aandacht aan deze zaak.

De bewoners van Rijnenburg waren al tegen de plannen om turbines te plaatsen in de polder, een gebied dat eerst voor de bouw van 25 duizend woningen was bestemd. GroenLinks gaf voorkeur aan hun energieplan en willen in de polder windturbines plaatsen. De bewoners stellen nu dat toestemming geven voor het plaatsen van de turbines zonder van tevoren te onderzoeken wat de gevolgen voor de gezondheid van de bewoners kunnen zijn, Europese regelgeving overschrijdt. Zij stellen dat windturbines grote gezondheidsschade kunnen veroorzaken.

De Hofbar wijdde een aflevering aan de plaatsing van winturbines in dit gebied. De woningnood is groter dan ooit, maar snelst groeiende gemeente Utrecht kiest ervoor windturbines te bouwen in plaats van 25 duizend woningen. Zelfs de Tweede Kamer heeft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Ollongren opgeroepen om de gemeente aan te spreken.

Kijk de aflevering hier terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers