Bewoners Voorthuizen kapot geterroriseerd door mieren

Bewoners Voorthuizen kapot geterroriseerd door mieren 

26 juli 2023 - 11:33

Ach jeetje. Bewoners van de Prins Bernhardlaan in Voorschoten worden helemaal kapot geterroriseerd door een bepaalde miersoort. De beestjes vermenigvuldigen zich zoals je dat nog nooit gezien hebt, zeg maar ze fokken zo hard dat zelfs konijnen daar jaloers op worden, bijten en komen in groten getale tuinen, en via de muren en dakgoot de huizen binnen.

En daar zit je niet op te wachten natuurlijk. Stratenmakers, kinderen die buiten spelen, maar dus ook mensen in huis; allemaal hebben ze last van de mediterrane draaigatjes, zoals de terrormier heet.

Het mediterrane draaigatje is volgens kenners zo succesvol omdat de koninginnen van een kolonie elkaar in tegenstelling tot de inheemse huis-, tuin- en keukenmier elkaar wel accepteren. En ja, dus groeien en groeien die koloniën maar. Kokend water, gif: niks lijkt te helpen.

De bewoners zijn dan ook ten einde raad (kunnen wij ons voorstellen) en hebben nu een brief aan de gemeente geschreven dat de mier verdreven moet worden. Daar wordt vast ergens over drie jaar een keertje eens wat aan gedaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml