Bewoonster lapt geen €700 voor reiniging, wordt bedreigd 

13 maart 2018 - 17:00

Een stelletje Ierse criminelen klusjesmannen dachten in Amsterdam even goud geld te verdienen. In Amsterdam Nieuw-West rekenden ze aan iemand 700 euro in plaats van de afgesproken 50 voor het simpel reinigen van een muurtje. 

Nu snappen wij sowieso niet helemaal dat u in zee zou gaan met wildvreemde 'klusjesmannen' die bij u aanbellen en bovendien ook nog eens vijftig euro rekenen voor een simpel schoonmaak-klusje, maar goed daar zullen we ons maar niet teveel over verwonderen.

Deze vrouw wilde namelijk wel 50 euro hiervoor betalen. Alleen mocht ze dus 700 aftikken, want het was zogenaamd ineens 50 euro per vierkante meter. "Toen de bewoners hier niet mee akkoord gingen werden de klusjesmannen opdringerig en namen een dreigende houding aan", schrijft de politie.

De opgetrommelde agenten konden de boel sussen voordat het escaleerde. Niet geheel verrassend zijn de verantwoordelijke mannen niet opgepakt. Het Nederlandse 'recht' maakt dit namelijk lastig, omdat het om 'een overeenkomst tussen twee partijen' gaat. Het gezag is naar eigen zeggen het afgelopen jaar meer dan 15 keer geconfronteerd met een dergelijke werkwijze.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie