Bezoek Obama creëert nerds
Buitenland

Bezoek Obama creëert nerds.

De Engelse Elizabeth Garrett Anderson School heeft een bijzonder succesingrediënt ontdekt voor betere prestaties. Na een bezoek door Michelle Obama in 2009, deden de leerlingen het aanzienlijk beter dan voorgaande jaren.

Tijdens haar bezoek aan de openbare school in Londen vertelde de First Lady hoe zij op wist te klimmen van een arme buurt in Chicago naar Harvard, een vooraanstaand advocatenkantoor en uiteindelijk het Witte Huis. Daarbij benadrukte ze de rol van een goede opleiding en hoe 'cool' slim zijn is. Obama nodigde de leerlingen opnieuw uit voor een bezoek aan de Universiteit van Oxford en zelfs in Washington D.C.

'Zij heeft het bereikt, dan kunnen wij het ook'

Volgens Simon Burgess, econoom aan de Universiteit van Bristol, sloeg de boodschap van Obama aan. De vijftien- en zestienjarigen scoorden na haar bezoek een stuk hoger op hun examens dan leerlingen in voorgaande jaren, een stijging die veel groter was dan op andere staatsscholen in Londen. Waar het onmogelijk is om Obama als oorzaak aan te wijzen, is dit volgens fanboy kritische wetenschapper Burgess wel waarschijnlijk. Obama zou als geloofwaardig voorbeeld dienen voor de meisjes om beter hun best te doen op school, suggereert The Economist.

Wij kijken al uit naar de effecten van schoolbezoekjes door deugniet Bill dan wel intellectueel lichtgewicht Melania.

Alle artikelen geladen. Overzicht →