Biden: 'Democratie bedreigd door Trump en MAGA-forces'

Biden: 'Democratie bedreigd door Trump en MAGA-forces' 

02 september 2022 - 11:55

Joe Biden, de POTUS heeft in een toespraak in voor hem ongekend felle bewoordingen uitgehaald naar voorganger en Truth Social-oprichter Donald Trump en de zogenoemde MAGA-republikeinen (dat zijn niet alle republikeinen, maar de Make America Great Again-republikeinen die momenteel binnen de partij de dienst uitmaken, red.). 

Omdat het veel te veel moeite kost om uit te leggen wat er allemaal mis is met Trump - en Biden tenslotte geen 72 meer is - gooit de president het op een onderwerp die iedere Amerikaan wel begrijpt: de democratie wordt bedreigd en "De ziel van het land" staat dan op het spel.

De 'MAGA-beweging' probeert "terug te gaan in de tijd, naar een Amerika waar je geen recht op keuzevrijheid, privacy of anticonceptie hebt", zegt Biden. "We hebben onszelf lange tijd gerustgesteld met het idee dat de Amerikaanse democratie onfeilbaar is. Maar dat is niet het geval", zei de Amerikaanse president in zijn toespraak waar ook zijn vrouw Jill bij aanwezig was. Voor een roodgekleurd decor, te midden van Amerikaanse vlaggen en twee mariniers, sprak Biden: "We moeten de democratie samen verdedigen en beschermen."

Over twee maanden mogen de Amerikanen weer naar de stembus, dan gaat het tijdens de tussentijdse verkiezingen om cruciale zetels in de Senaat en het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml