Biden: 'Raket waarschijnlijk uit Oekraïne', Rutte boos op Rusland

Biden: 'Raket waarschijnlijk uit Oekraïne', Rutte boos op Rusland 

16 november 2022 - 10:15

De raket die gisteren landde op Pools grondgebied, waarbij 2 doden te betreuren vielen en die voor de nodige commotie en voor schreeuwers om vergelding zorgde, kwam hoogstwaarschijnlijk niet uit Rusland. Er zijn aanwijzingen dat de raket die het Oost-Poolse dorp Przewodów trof uit Oekraïne kwam.

De Amerikaanse president Joe Biden denkt dat het ging om verdwaald Oekraïens luchtafweergeschut, en niet om een verdwaalde raket vanuit Rusland: "Er is voorlopige informatie die dat betwist. Ik wil dat niet zeggen totdat we het volledig hebben onderzocht, maar het is onwaarschijnlijk dat die vanuit Rusland is afgevuurd, maar we zullen zien", zei hij tijdens de G7-top op Bali.

Ook onze eigen premier Mark Rutte - ons landje is ook aanwezig -  deed zijn zegje. De explosie in Polen zou volgens hem niet zijn gebeurd zonder de "verschrikkelijke" raketaanvallen op Oekraïne. "We blijven Oekraïne steunen tegen de Russische agressie." Dat twittert premier Mark Rutte vanochtend.

Rutte geeft ook aan dat de G7 en op Bali aanwezige NAVO-lidstaten bijeen zijn gekomen om de explosie te bespreken. "We zijn eensgezind dat precies moet worden uitgezocht wat heeft plaatsgevonden en er is steun aangeboden voor dit onderzoek", aldus Rutte.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml