Biechtstoel-poeper actief in Limburgse kerk
Raar

Biechtstoel-poeper actief in Limburgse kerk.

In het Belgisch Limburgse Hamont-Achel is een wildpoeper actief. Al drie keer deed een onbekend persoon een grote boodschap in een biechtstoel van de Sint-Laurentiuskerk. 

Vorige week was het weer raak, meldt Het Belang van Limburg. Een moeder met twee kinderen ontdekte de drol in de biechtstoel, en meldde de vondst op Facebook. 

"Het is vervelend", aldus Luc Van De Sijpe, de secretaris van de Hamontse kerkfabriek. "Iemand heeft blijkbaar iets tegen de kerk. Wie het is, weten we niet. Maar hij gaat wel een keer per maand hier te biechten. De afgelopen drie maanden heeft hij drie keer zijn grote boodschap achtergelaten in de biechtstoel. Vorige week was de laatste keer." 

De kerkfabriek wil nu camera's ophangen, maar dat gaat zo makkelijk niet. De kerk heeft een beschermde status en dus last van bureaucratische rompslomp, daarom gaat dat volgens Van de Sijpe "bijzonder traag". 

Poep op de biechtstoel is niet het enige probleem waar de kerk mee zit. Ook de paaskaars werd vernield, het evangelieboek verscheurd, het pijporgel werd eruit gehaald en er zou een poging tot brandstichting zijn gedaan. Van de Sijpe denkt niet dat het om dezelfde persoon als de biechtstoel-poeper gaat. 

De Facebook-post werd offline gehaald, maar gelukkig is hier nog de printscreen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →