'Bier maakt mensen socialer'
Tech

'Bier maakt mensen socialer'.

Interactie met je medemens verloopt soepeler als je een glas bier op hebt. Het gele vocht doet je ook sneller blije gezichten herkennen, versterkt de empathische vermogens en zorgt ervoor dat je meer geniet van erotisch beeldmateriaal. Dit laatste geldt in sterkere mate voor vrouwen dan voor mannen.

Dit meldt de BBC op basis van onderzoek verricht in Zwitserland. Volgens de betrokken wetenschappers is er nog weinig studie naar deze effecten van bier. 

"Hoewel veel mensen bier drinken en de gevolgen kennen door persoonlijke ervaringen bestaat er verrassend weinig wetenschappelijke kennis over het verwerken van emotionele informatie", stelt professor Matthias Liechti. Bovengenoemde effecten treden - behalve bij de dames - ook sterker op bij mannen die normaliter relatief weinig empathisch zijn en / of die zich relatief oncomfortabel voelen in gezelschap. 

Onderzoekers toonden seksplaatjes aan de deelnemers. Nuchtere participanten ervoeren deze als minder fijn om naar te kijken dan neutrale foto's. Na het nuttigen van een glas vonden de wetenschappers echter precies een tegenovergesteld resultaat. Bij vrouwen werd dit effect sterker gemeten, hoewel hun seksuele opwinding niet stijgt door de drank.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →