BIJ1, Denk, PvdA en GL: Stef Blok moet weg
Binnenland

BIJ1, Denk, PvdA en GL: Stef Blok moet weg.

De uitspraken die Stef Blok deed op een besloten bijeenkomst zijn op zijn minst niet handig te noemen en hebben dan ook zoals u weet nogal wat stof doen opwaaien. Die storm is nog niet gaan liggen, want in een open brief in Het Parool pleiten vier Amsterdamse partijleden voor het ontslag van Stef Blok.

Niet geheel verrassend is de brief ondertekend door Sylvana Simons (Bij1), Femke Roosma (GroenLinks), Mourad Taimounti (Denk) en Sofyan Mbarki (PvdA), zeg maar de partijen waarvan u dit kunt verwachten.

"Er loopt een directe lijn van Fortuyns 'Nederland is vol', Wilders' 'Minder, minder, minder', Baudets 'homeopathische verdunning van het Nederlandse volk' naar Bloks 'het zit niet in onze genen om binding aan te gaan met onbekende mensen", aldus de vier partijleiders, die u erop wijzen dat Amsterdam het 'perfecte' voorbeeld is van hoe het wel kan.

"Het normaliseren van racisme en xenofobie moet stoppen. Dat zelfs een minister - een dienaar van de publieke zaak die er namens ons allemaal zit - deze uitspraken doet, vervult ons met afschuw. Minister Blok kan niet langer de publieke zaak dienen; hij kan niet langer onze minister zijn, simpelweg omdat hij niet in onze samenleving gelooft."

Alle artikelen geladen. Overzicht →