Bijbelverhaal wordt werkelijkheid op Urk
Raar

Bijbelverhaal wordt werkelijkheid op Urk.

Wie denkt dat de Bijbel slechts een boek met verzonnen verhalen is, heeft het mooi mis. Vandaag kunnen alle ongelovigen met eigen ogen zien hoe één van de bekendste Bijbelverhalen werkelijkheid is geworden.

Zoals u weet raast er vandaag een storm over Nederland. En nu blijkt dat het allemaal wat heftiger is dan vooraf werd gedacht, dat heeft zelfs de NOS inmiddels ingezien. Naar verluidt veroorzaakte de storm een dusdanige zondvloed dat de Ark van Noach op Urk werd losgeslagen.

Gelukkig is de Ark zeventig meter lang, dertien meter hoog en tien meter breed, met maar liefst vier verdiepingen. Ruimte genoeg dus. De maker schijnt trouwens Johan Huibers uit Broek op Langedijk te zijn, en dus niet Noach.

Aangezien niet iedereen goedgelovig is, wordt momenteel hard gewerkt om de mensen die op de Ark zitten weg te krijgen. De aanwezige dieren schijnen niet geëvacueerd te worden, maar zijn wel veilig. Ook zijn er mensen die proberen de Ark weer naar de kant te krijgen. Wij denken dat dit niet nodig is, zodra de storm gaat liggen is de Ark waarschijnlijk te vinden in het Araratgebergte. 

Er is trouwens slecht nieuws voor degenen die niet op de Ark zitten: "Ik zal de mens, die ik heb gemaakt, van de aarde wegvagen", staat in de Bijbel geschreven. Dus: doe maar alvast een schietgebedje!

Alle artikelen geladen. Overzicht →