Nederland welvaartsland: 1,1 miljoen armen 

17 januari 2018 - 10:34

Hoe bedoelt u de economische crisis is voorbij? Nederland telt nog steeds bijna 1,1 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) netjes voor u uitgezocht. De cijfers zijn best opmerkelijk te noemen, aangezien er meer armen geregistreerd staan dan op het hoogtepunt van de crisis in 2010. Gelukkig heeft het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid becijferd dat door het eigen beleid vier op de vijf huishoudens het komend jaar erop vooruit gaan. 

Echter, wanneer wordt u officieel als arm aangemerkt? De CBS-criteria spreken van arm wanneer u als alleenstaande niet meer verdient dan 1.030 euro per maand, een echtpaar met kinderen moet onder de grens van 1.940 euro zitten.

Welke stad/gemeente blijkt een broeinest van armoedzaaiers? Die eer heeft Rotterdam, al kun je daar tenminste nog van je arremoetje met bami smijten. Na Rotterdam volgt overigens Amsterdam, het door aardbevingen geteisterde Groningen completeert de top drie.

Weet u trouwens onder welk deel van de bevolking armoede niet tot nauwelijks voorkomt? Gepensionerden. Al het gehuil van Henk Krol en indicaties van pensioenfondsen ten spijt, die groep wordt zelfs aangemerkt als 'minst getroffen door armoede'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie