Taxihel Amsterdam: messentrekken, gijzelen, schorsingen 

11 juli 2017 - 19:00

De afgelopen vier jaar zijn er krap 1.500 straffen uitgedeeld aan Amsterdamse taxichauffeurs. Aangezien het toezicht vrijwel nihil is en de taxibranche een ondoorzichtige jungle is van officiële taxi's, snorders en Übers, is het werkelijke aantal overtredingen met geen mogelijkheid in te schatten. 

 

Vorige maand trokken twee chauffeurs nog messen bij een ruzie op een standplaats. Vorige week werd de chauffeur die een groep Chinese toeristen gijzelde en afperste veroordeeld tot negen maanden cel. En ook de taxironselaars op Schiphol blijven een hardnekkig probleem. Sinds de invoering van de nieuwe taxiregels is het wel mogelijk om individuele taxichauffeurs te schorsen of zelfs hun vergunning in te trekken. En dat gebeurde sinds 1 augustus 2013 maar liefst 1480 keer.

Komende zomer verwacht de politie grote personeelstekorten en wordt het ook topdrukte op Schiphol. Hoe en of er dan opgetreden gaat worden tegen ronselend en messentrekkend gemotoriseerd gijzeltuig met een 'TAXI' lichtbak op het dak, is volstrekt niet duidelijk. Moet u echt per se in Amsterdam wezen, hetgeen sowieso af te raden is want rap afglijdend extreemlinks bolwerk annex zuipkermis voor toeristen, neem dan beslist geen taxi.

Ga lopen, bent u matig levensmoe dan kunt u de tram proberen, het personeel daar is karikaturaal chagerijnig maar (meestal) niet geneigd tot oplichten of ontvoeren, huur een fiets (LOL) maar wat u ook doet, mijd taxi's. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie