Bijna 2 mln Turken zijn Erdogan beu, kotsen hem uit op Twitter
Buitenland

Bijna 2 mln Turken zijn Erdogan beu, kotsen hem uit op Twitter.

Dit had president der Ottomanen Erdogan waarschijnlijk niet zien aankomen. Bijna twee miljoen Turken hebben op Twitter hun gal op de oh zo geliefde leider gespuwd, door hem te laten weten dat ze 'genoeg' van zijn bewind hebben. 

De Opperturk heeft onbedoeld zelf in een toespraak tot zijn fractie in het parlement over de verkiezingscampagne van de oppositie de voorzet voor de Twitter-hetze gegeven.

"Hun enige doel is om Recep Tayyip Erdogan ten val te brengen. Onze natie heeft ons gekozen als burgemeester, premier, president. Alleen als onze natie zegt 'tamam' (genoeg) dan zullen we opstappen."

#Taman

Vervolgens gebeurde dit dus massaal op Twitter (nou ja, ongeveer 1,9 miljoen keer tot nu toe dan). Ook verschillende leiders van de oppositie hebben zich achter #Taman geschaard.

In de stad Istanbul brak spontaan een demonstratie uit, waarbij tien personen werden opgepakt. Wij vragen ons ondertussen af of dit het begin is van een Turkse Lente of dat de storm vanzelf zal overwaaien. Wij vermoeden het laatste.

Alvast een waarschuwing aan iedereen die tegen Erdogan in opstand komt: de vorige keer liep dat niet zo best af. De eerste beschuldigingen dat Gülenisten en de Koerdische PKK achter #Taman zitten, zijn volgens het AD alvast gemaakt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →