Bijna 24K nieuwe positieve tests, 4de dagrecord op rij

Bijna 24K nieuwe positieve tests, 4de dagrecord op rij 

18 november 2021 - 15:59

Het is tijd om in paniek te raken want de besmettingen blijven maar de pan uitrijzen. Tussen gisterochtend en vanochtend zijn er liefst 23.680 positieve coronatests geregistreerd. Nog nooit noteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dag tijd zo veel nieuwe gevallen.

Gisteren meldde het instituut bijna 20.800 positieve tests, op dinsdag iets meer dan 20.200 en op maandag zo'n 19.200. Ook dat waren toen records. 

Amsterdam spant de kroon met 877 inwoners die positief getest zijn. Rotterdam telt 549 nieuwe gevallen en Den Haag 535. Daarna volgen Utrecht (442) en Tilburg (326). Bent u dan nergens veilig voor het virus? Jawel hoor, op Vlieland en Ameland testte niemand positief.

De GGD'en kampten tijdens het weekeinde met een storing. Daardoor konden ze toen niet alle positieve testuitslagen doorgeven. Die zijn inmiddels allemaal doorgegeven. In de cijfers van donderdag kunnen nog een paar nameldingen zitten, maar vanaf morgen is dat geen excuus meer, dan "valt het aantal meldingen niet meer hoger uit door de storing", aldus het RIVM.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml