Bijna alle demonstranten Zwarte Piet weer vrij 

13 november 2016 - 09:19

De hermandad hield gisteren in Rotterdam een groep van tweehonderd anti-Zwarte Piet betogers aan. Onder de arrestanten bevonden zich onder meer GroenLinks-raadslid Simion Blom, de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman en activist Jerry Afriyie. Op één persoon na zijn alle demonstranten gisterenavond weer vrijgelaten.

De persoon die nog vastzit wordt een poging tot zware mishandeling aangerekend. Hij zou geprobeerd hebben om iemand voor een rijdende auto te duwen. Wonder boven wonder liep het slachtoffer geen verwondingen op.

De demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet waren gistermorgen op weg naar Maassluis om hun ongenoegen jegens de kindervriend kenbaar te maken. Volgens een woordvoerster van de groep waren ze echter niet welkom bij de intocht van Sinterklaas. Daarop besloten ze maar op het Rotterdamse Willemsplein hun frustraties te uiten, zo weet het AD.

Negeren demonstratieverbod

Een woordvoerster van de politie stelt echter dat de actievoerders alsnog naar Maassluis konden, maar dat zij er zelf voor hebben gekozen om in Rotterdam te blijven. "Wij wilden de groep escorteren naar Maassluis, maar dat wilden de betogers niet. We hebben toen duidelijk gemaakt dat er een demonstratieverbod gold, maar dat negeerden ze. Daarop hebben we ze aan moeten houden", aldus de politie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.