(Geregistreerde) misdrijven sterven uit in Nederland
Binnenland

(Geregistreerde) misdrijven sterven uit in Nederland.

Zo hee, positieve nieuwtjes op deze sprankelende maandagmiddag. Daar houden we natuurlijk van, het doet ons enorm deugd u mede te kunnen delen dat het Corruptie entraal Bureau voor de Statistiek in samenwerking met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en de Raad voor de rechtspraak bekend hebben gemaakt dat het aantal geregistreerde misdrijven voor het zoveelste jaar op rij is gedaald.

Dat komt natuurlijk deels door het aangifte-ontmoedigingsbeleid dat de politie er op nahoudt en het enorme papierwerk en ellenlange procedures waarin burgers verstrikt raken bij het melding maken van een misdrijf.

Voor de goede orde: in 2017 werden 170.000 personen vereerd met een plekje in politiesystemen. In 2016 waren dat er nog 182.000. 

Logischerwijs zijn er wel enkele kanttekeningen die bij het rapport geplaatst kunnen worden. Zo slaagt men er niet in alle criminaliteit op te sporen en doet lang niet iedereen aangifte (zoals in bovenstaande alinea al te lezen is). Tot slot is het ook nog zo dat één persoon meerdere delicten op zijn of haar naam kan hebben staan. 

Conclusie: het gaat heel goed met Nederland. Dat is toch mooi meegenomen, niet?

Alle artikelen geladen. Overzicht →