Bijna vergeten

Bijna vergeten 

21 september 2020 - 14:58

Nagenoeg iedereen is bijna vergeten wie George Floyd ook weer was. Ik vroeg aan het dochtertje van de buren, een vijfjarig lelijk meisje: ‘Wie was George Floyd? En snel wat of ik geef je een pets tegen je kanis.’ In plaats van kort samen te vatten hoe het eigenlijk met George Floyd zat, begon dat kind te huilen. De buurman kwam naar buiten en vroeg: ‘Waarom huil je, Ignatia?’ ‘Omdat ze Ignatia genoemd is, eikel,’ zei ik.

Ik ben niet dol op m’n buren. Het zijn van die enorm linkse lulletjes, die op hun bakfiets een sticker hebben gekleefd waarop staat gedrukt: ‘Het leven moet nog een leven lang mee.’ En ze stemmen op de groene partij, terwijl de groenen toch de allergrootste idioten zijn uit de geschiedenis van de politiek. In Vlaanderen was er ooit de vrouwelijke voorzitter van deze partij, en die zei doodleuk in een interview dat ze haar vagina nooit onthaarde. En haar oksels evenmin.

Toen stuurde ik een mail naar het partijbureau, waarin ik schreef: ‘Als ik jullie voorzitter op een keer tegenkom zal ik controleren of haar mossel en haar oksels ondertussen glad zijn, en indien niet, dan geef ik haar een pets tegen haar kanis.’ Ik kreeg een mail terug: ‘Dank u voor uw bericht. Onze bevoegde verantwoordelijken zullen U zo snel mogelijk antwoorden.’ Nooit meer iets van gehoord. De voorzitter over wie ik het heb, is ondertussen overleden, aan uitgezaaid schaamjicht.

Hoe dan ook zal George Floyd slechts weinige geschiedenisboeken halen, net zomin als andere zwarte slachtoffers van de brutale, witte, Amerikaanse politie. Wie weet nog wie Jackson Dickinson was? Die werd een paar jaar geleden aangehouden door de flikken, omdat hij op een fiets reed zonder achterlicht. ‘Mijn achterlicht is gisteren gestolen,’ gaf hij als verklaring. Omdat dit een stompzinnige verklaring was, kreeg hij alvast een paar meppen met de matrak. ‘Door wie is het gestolen?’ vroeg een van de agenten. ‘Door m’n ex-vrouw,’ zei hij, ‘die steelt ongeveer alles van mij.’ De agenten vonden dit een misogyne opmerking, en duwden Dickinson tegen de grond, waarna een van hen op de arme man urineerde.

Daar bestaat een filmpje van op YouTube, je moet gewoon intikken: ‘Jackson Dickinson, agent, urine, neusgaten.’ Want ja, Dickinson stikte bijna door de straal pis in z’n neusgaten. Vervolgens gaf nog een andere agent hem de tip om weg te vluchten. Dickinson dacht dat die agent het meende, sprong op, en holde weg. Toen schoten de drie agenten hem elk twee kogels in de rug. De brave schoenpoetser uit Eugene, Oregon stierf ter plaatse. Klinkt z’n naam nog als een klok? Geenszins, net zo min als die van George Floyd. Dat is een schande. We moeten deze gekleurde mensen, en allen van hun soortgenoten die op dezelfde afschuwelijke manier zijn behandeld, voor altijd in ons hart sluiten, alsmede hun familie, naasten, en vrienden.

Gisteren nog vroeg ik aan m’n tante Frieda: ‘Wie zijn George Floyd en Jackson Dickinson? En snel wat, ouwe temeier.’ ‘Dat zijn de drummer en de bassist van Earth, Wind & Fire,’ zei ze. Ik gaf haar een pets tegen haar kanis. M’n oom Sylvain wilde zich moeien, teneinde z’n vrouw te beschermen tegen haar halfkrankzinnige neef, maar ik duwde hem op de grond, en drukte m’n knie in z’n nek. ‘Zo ondervind je ook ‘ns hoe het er in de echte wereld aan toegaat, stomme rukker,’ zei ik. Daarna stuurde ik beiden m’n huis uit, en schreeuwde ik in m’n tuin tegen de buren: ‘Laat dat linkse rotkind van jullie ophouden met huilen of ik word gek, en dan zullen jullie de gevolgen dragen!’ Een kwartier later hield het kind op. Ik ging door met kijken naar verschrikkelijke filmpjes op het internet. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.